Kuinka estää silmälasien höyrystymistä maskien kanssa?

sulkakuvio maski miehellä

Kevyt, hyvin istuva maski, joka on paitsi tehokas ja tiivis, mutta myös kaunis ja mukava päällä. Erityisen muotoilun ansiosta maskia on miellyttävä käyttää myös silmälasien kanssa, sillä tämän maskin muotoilun ja toppauksen ansiosta silmälasit eivät pääse huurtumaan. 

Kotimainen innovaatio. Ei höyrystymistä


Huurtumista estää nimenomaan muotoiltu toppaus, joka on yksi tämän maskin innovaatioista. Yksinomaan metallinen muotoilu ei tätä estä. Istuvuutta voi säätää maskien korvalenkeissä olevilla säätönupeilla.
Maski on suunniteltu tehokkaaksi tarkalla muotoilulla ja yhdistämällä erilaisia materiaaleja monikerroksiseksi malliksi. Maskissa on runko-osa sekä sen taskuun pujotettava suodatin osa. Runko-osaa voi käyttää ilman suodatinta, sillä pelkkä maski ilman suodatinta sisältää neljä hybridimateriaalikerrosta. Maskin runko-osan hengitysvastus on vain 20 Pa/cm2, joka on erittäin hyvä. (FFP2 hengityssuojain standardin mukaan vastuksen tulee olla alle 40 Pa/cm2.) Suodatin-osassa on viisi hybridikerrosta. Maskin ja runko-osan suodatusteho on yli 94%.

Tehokas ja pestävä Jutta hybridimaski

Kaikki käytetyt materiaalit ovat turvallisia ja ihoystävällisiä (Oekotext 100) ja kestävät yli 90 asteen pesua. Hoito-ohjeet eivät tosin edellytä näin korkeaa pesulämpötilaa ja maski voidaan myös desinfioida sille tarkoitetuilla desinfiointisuihkeilla sekä autoklaavissa. Pestävää osuutta on kehitetty perustuen tutkimustietoon kangasmateriaaleista ja kertakäyttöisten maskien kombinaatioista ja niiden suodattuvuudesta. Suunnittelussa on huomioitu Ce standardin vaatimukset ja tuotekehittelyssä on seurattu näitä ohjeita. Ce vaatimusten mukaan maskiin ei saa jäädä liikaa bakteeripitoisuutta tuotannon aikana. Tämä on huomioitu valmistusprosessissa. 

Maskin toiminnallisuuteen vaikuttava ompelutekniikka on myös otettu huomioon. Maskin keskisauman kohdalla on jopa 12 kerrosta ja kerroksia ei ole ommeltu läpi. Välissä on tasku suodattimelle. Näin sauman kohta on oletettavasti maskin tehokkain kohta.

Monipuolisesta valikoimasta löytyy  lähes 100 erilaista värimallia. Miehille, naisille ja eri-ikäisille lapsille löytyy oma kokonsa.


Kuinka saan kirurgisen maskin istumaan mahdollisimman tiiviisti

  1. Voit laittaa kumilenkkeihin solut aivan maskien sivusauman kohtaan. Taittele maski solmun kohdalta tiiviisti. Asettele nenämuotoilu huolella ja vedä maski leuan alle. Maski istuu ja pysyy paikoillaan tällä tavoin liikkuessakin.
  2. Älä koskaan laita maskin korvalenkkejä kahdeksikolle säätääksesi kokoa istuvammaksi. Maski vuotaa sivuilta liikaa. Säädä kireyttä mieluummin laittamalla solmut kumilenkkien päihin. Vaihtoehtoisesti voit hankkia kumilenkkien säätönappeja. Napit voi käyttää aina uudelleen. Napit on helppo laittaa paikoilleen mukana tulevan rautalangan avulla.

Miten estää silmälasien hyörystyminen kertakäyttöisten kirurgisten maskien kanssa

  1. Voit leikata tai taitella nenäliinasta 3-4 sentin levyisen suokaleen. Myös pehmeäkuituinen talouspaperi tai vessapaperi käy. Voit joko leikata nenäliinasta maskin yläreunan pituisen palan tai käyttää nenäliinan leveyttä sellaisenaan. Aseta tämä suikale pituussuuntaan vähintään kaksinkerroin hieman nenämuotoilun alle n. 0,5 cm . Paina nenämuotoilu tiiviisti nenää vasten.
  2. Voit myös kiinnittää maskin yläreunan nenämuotoilukohdan kiinni nenään läpinäkyvällä ja ihoystävällisellä ihoteipillä, jota löytyy apteekista.
  3. Voit suihkuttaa silmälasien linsseille vauvan shampoon ja veden sekoitusta. Sekoitussuhde puolet  kumpaakin. Anna kuivua hetki ja huuhtele lämpimällä vedellä koskematta linsseihin. Kuivaa linssi hiustenkuivaajan kylmällä lämmöllä.

Aseta silmälasit aina aavistus maskin nenämuotoilun päälle.